فرز نجاری (اور فرز)
فرز نجاری رونیکس مدل 7103
اور فرز ایوک مدل 5010
اور فرز میزی 1500 وات شپخ مدل HF50
اور فرز نجاری رونیکس مدل 7112
فرز نجاری لبه گیر رونیکس مدل 7106
فرز نجاری (اور فرز)
آشنایی با کاربردهای فرز نجاری
این دستگاه در دسته فرزها قرار میگیرد که برخلاف فرز آهنگری و سنگبری که می توان با استفاده از صفحات مختلف برای سطوح متفاوتی استفاده نمود، صرفا برای چوب و ام دی اف (mdf) و یا گاهی برای سطوح پلاستیک کاربرد دارد. ساختار و کارایی این دستگاه نسبت به دو ابزار دیگری که در موردشان صحبت شد کاملا متفاوت می باشد که در ادامه به این موضوعات پرداخته شده است. اما از آنجایی که کاربرد اصلی ان برش می باشد در یک گروه قرار گرفته اند. این محصول علاوه بر فرز نجاری بیشتر به اور فرز نجاری در بازار شناخته شده است و اکثرا با این نام می شناسند و همانطور که مشخص است یکی از ابزارآلات مهم نجاری، دکوراسیون و کابینت سازی محسوب می شود.
انواع اور فرز
این دستگاه از نظر سایز و نوع استفاده به چند دسته متفاوت تقسیم می شوند که البته هرکدام مزایا و معابی درند و حتما باید با توجه به نوع پروژه و نیاز خود مناسب ترین گزینه را انتخاب نمایید.
تقسیم بندی براساس سایز
نکته بسیار مهمی که در اورفرزها وجود دارد سایت شفت آن ها می باشد که معمولا سایزهای متفاوت "6، 8،10 و 12" دارند که مربوط به سایز مته هایی که بر روی دستگاه نصب می شوند، است. قطعا هرچه سایز شفت بزرگتر باشد امکان استفاده از مته های بزرگتر نیز وجود دارد و بالعکس. در برخی نمونه های قوی تمامی این شفت ها وجود دارد و می وان از مته با سایزهای مختلف استفاده بدون هیچ گونه مشکلی استفاده نمود دقیقا مانند "فرز نجاری لبه گیر رونیکس مدل 7106" که تمامی شفت ها را دارد. اما نمونه های دیگری مانند "فرز نجاری بوش مدل GKF550" تنها شفت 6 دارد و صرفا برای کارهای ظریف و کوچک می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
تقسیم بندی براساس نوع عملکرد
فرزهای نجاری از نظر عملکرد و نوع استفاده آنها به سه دسته ثابت، پایه دار و دستی (مشتی) تقسیم می شوند:
- فرز نجاری ثابت: نمونه هایی هستند که به صورت ثابت بر روی میز قرار میگیرند و قطعاو صفحات چوب را بر روی ان حرکت می دهند تا قسمت های مورد نظر برش داده شود. این دستگاه ها گاهی از نظر ابعاد بزرگ و سنگین هستند و حرکت آن ها مشکل است به همین دلیل هم معمولا بر روی میز ثابت بست می شوند.
- فرز نجاری پایه دار: برخی از نمونه های دسته دارای پایه ای هستنک که می توان ان ها را کنار لبه میز بسته و دستگاه را بر روی آن قرار داد تا کنترلشان بر روی کار و سطح مورد نظر بیشتر باشد.
- فرز نجاری دستی (مشتی): این ابزار نسبتا کوچک است و وزن کمی دارند و برای استفاده از آن ها باید دسته شان را داخل مشت گرفت و بر روی قسمت های مورد نظر ورق حرکت داده می شوند.
کاربردهای اور فرز (فرز نجاری)
1. شیار زدن داخل چوب
2. دوربری یا لبه گیری قطعات
3. سوراخکاری و ایجاد حفره V شکل داخل چوب
4. ایجاد برخی از حکاکی ها و زیباسازی سطوح و چوب
مهم ترین نکات برای انتخاب بهترین فرز نجاری
برای خرید این دستگاه همانند سایر ابزارالات باید به چندین نکته توجه داشته باشید که به برخی از مهم ترین موارد در ادامه ذکر شده است:
1. اندازه شفت و کولت (مته گیر و تیغه گیر): دستگاه بسیار اهمیت دارد زیرا با توجه به آن می توان اندازه مته ای که می توان با ان کار کرد را انتخاب نمود.
2. قدرت و توان موتور: طبیعتا هرچه قدرت دستگاه بیشتر باشد عملکرد قویتری خواهد داشت و برای کارهای بزرگتر و پیچیده تر مناسب خواهد بود.
3. نوع دستگاه: برای انتخاب نوع دستگاه که رومیزی و یا دستی باشد باید شرایط کاری و مکانی خود را مدنظر قرار دهید و با توجه به آنها گزینه مناسب را انتخاب نمایید.
4. عمق حفره و شیار: این دستگاه ها دارای قابلیت تنظیم عمق حفره و شیار می باشد که می توانید با توجه نوع کارتان بهترین گزینه را برای خود انتخاب کنید.
قیمت خرید فرز نجاری
همانطور که می دانید قیمت این دستگاه ها با توجه به نوع عملکرد و ویژگی هایی که دارند متفاوت هستند همچنین در کنار این موارد برند محصولات نیز اهمیت دارد به عنوان مثال برندهای معتبری مانند بوش، رونیکس نسبت به سایر موارد در صورت یکسان بود تمامی ویژگی ها قیمت بالاتری خواهند داشت، زیرا کیفیت محصولات خود را اثبات کرده اند. فروشگاه علمایی یکی از مراکز فروش و نماینده رسمی این برندها می باشد که می توانید محصول مورد نظر خود را همراه با مشاوره رایگان قبل از خرید و ضمانت مرجوعی انتخاب به صورت آنلاین خریداری نمایید.