پریز توکار کابینت یکی از راهکارهای مدرن و کاربردی برای تامین برق در آشپزخانه، میز کار، یا حتی میزهای کنفرانس است. این نوع پریزها به دلیل طراحی زیبا و قابلیت پنهان شدن، هم از نظر زیباییشناسی و هم از نظر عملکرد بسیار مورد توجه قرار گرفتهاند. در این مقاله به آموزش نصب پریز توکار کابینت به صورت گامبهگام و همراه با نکات ایمنی و فنی خواهیم پرداخت.
ابزار و وسایل مورد نیاز
قبل از شروع نصب، ابزار و تجهیزات زیر را آماده کنید:
- لوازم ایمنی مناسب
- پریز توکار مناسب با محل نصب (کشویی، دکمهای، آسانسوری و…)
- دریل و مته گرد بر (Hole Saw) با قطر مناسب
- اره عمود بر / اره چکشی
- متر و خطکش
- مداد یا ماژیک برای علامتگذاری
- پیچگوشتی دوسو و چهارسو
- چسب برق یا ترمینال
- سیمچین و سیملختکن
- رابط یا کابل برق استاندارد
مرحله اول: انتخاب محل مناسب برای نصب
سعی کنید برای انتخاب محل مناسب جهت نصب پریز در آشپزخانه، قسمتی از کابینت را در نظر بگیرید که از سینک ظرفشویی و یا اجاق گاز فاصله داشته باشد تا از خطراتی مانند برق گرفتگی و یا آتش سوزی تا حد امکان بتوان جلوگیری نمود. بهتر است مکانی را انتخاب کنید تا فضایی مناسب برای قرار دادن لوازم برقی به جهت استفاده و یا شارژ موبایل و تبلت را داشته باشد. چرا که آشپزخانه در هنگام پخت و پز ممکن است ظرف و ظروف لوازم دیگر بر روی کابینت های آشپزخانه قرار بگیرند که اگر فضای کافی وجود نداشته باشد، ممکن است دستگاه آسیب ببیند.
مرحله دوم: اندازهگیری و برش کابینت
- مرحله اندازه گیری
هنگامی که پریز های توکار را خریداری می کنید در جعبه محصول یک دفترچه راهنما قرار دارد که قبل از برش و نصب حتما باید آن را مطالعه نمایید. در دفترچه راهنما ابعاد و اندازه های محصول و ابعاد برش سطح به صورت کامل درج شده است. باید ابعاد برش را به صورت دقیق بر روی سطح علامت گذاری نمایید و پس از آن نقاط علامت گذاری را با استفاده از پرگار و یا متر و خطکش به یکدیگر متصل کنید تا طرح برش که مختلف است (ممکن است مستطیل، مربع و یا دایره باشد) قابل رویت باشد.
- مرحله برش
در مرحله برش بسته به طرح برش که مستطیل و مربع است یا دایره باید ابزار مناسب برش را انتخاب کرد. به این معنا که اگر مستطیل یا مربع باشد باید از اره چکشی یا اره عمودبر استفاده کرد. اما در صورتی که طرح دایره باشد، باید از دریل و مته های گردبری استفاده نمود.
قبل از برش دو نکته مهم را در نظر داشته باشید:
- نکته اول: قبل از برش سعی کنید داخل کابینت را تخلیه کنید چرا که در هنگام برش داخل کابینت پر از براده های چوب می شود و باعث کثیفی ظروف و لوازم داخلی کابینت می گردد.
- نکته دوم: بهتر است قبل از برش، برای قسمتی که برای برش در نظر گرفته اید از چسب های کاغذی استفاده کنید تا از صدمه دیدن اطراف تا حد امکان جلوگیری شود و برش تمیز تری داشته باشید.
مرحله سوم: سیمکشی و اتصال برق
معمولا اکثر پریز ها از دو بخش “جعبه زیرین” و “صفحه بالایی” تشکیل شده است. پس از برش سطح باید ابتدا روی آن را تمیز و چسب ها را از روی سطح جدا کنید. سپس جعبه زیر پریز را از صفحه بالایی جدا کرده و آن را داخل ناحیه برش زده قرار داد و با استفاده از پیچ هایی که دارد آن را بر روی سطح ثابت و محکم کنید.
پس از آن قبل از اینکه مرحله سیم کشی و اتصالات را انجام دهید حتما فیوز برق را قطع کنید تا خطر برق گرفتگی نداشته باشد. پس از آن پریز را داخل جعبه قرار دهید و کابل های آن را از سوراخ هایی که بر روی آن وجود دارد، بیرون بکشید تا به پریز برق متصل کنید.
فرایند سیم پیچی پریز به صورت کامل داخل دفترچه راهنما نوشته شده است. طبق توضیحات سعی کنید کابل ها را به هم متصل کنید و پس از اطمینان و تست کالاف سعی کنید اتصالات را با استفاده از چسب برق عایق بندی نمایید. (توجه داشته باشید که فرایند سیم کشی را حتما فردی که نسبت به نصب لوازم الکتریکی و برق اشنایی دارد انجام دهد تا هنگام نصب و راه اندازی کالا صدمه نبیند)
مرحله چهارم: نصب پریز توکار در محل
پس از اتصال کامل صفحه پریز را بر روی کار قرار داده و با پیچ هایی که دارد آن را بر روی سطح و جعبه پایینی ثابت کنید. پس از بستن قطعات پریز و مطمئن شدن از سیم پیچی صحیح، فیوز برق را وصل کرده و آن را امتحان کنید. در صورتی که کلید روشن/ خاموش دارد، آن را روشن کنید یکی از لوازم برقی خود را متصل نمایید. هنگامی که از عملکرد صحیح دستگاه اطمینان حاصل کردید می توانید اطراف کار را تمیز کنید تا تمامی براده های چوب، کابل های برق و چسب ها پاک شوند.
نکات ایمنی و فنی مهم
- نصب پریز توکار را در صورت نداشتن تجربه کافی به یک تکنسین برق بسپارید.
- قبل از شروع انجام برش و نصب، حتما دفترچه راهنمای کالا را مطالعه نمایید.
- از کابلهای استاندارد با قطر مناسب استفاده کنید.
- سعی کنید اتصالات کابل های برقی را با چسب برق عایق بندی نمایید.
- اگر کابینت MDF یا چوبی است، مراقب ایجاد ترک در هنگام برش باشید.
- سعی کنید قبل از برش روی سطح کار را چسب بزنید تا برش تمیز تری داشته باشید و آسیب نبیند.
- در هنگام اتصال کابل های برق حتما برق محل را قطع کنید.
- از لوازم ایمنی مناسب (کفش کار، لباس کار، دستکش ایمنی و عینک ایمنی) استفاده کنید.
- در صورت وجود نشت آب یا رطوبت، نصب پریز را به تعویق بیندازید.
- حتماً از پریزهایی استفاده کنید که دارای گواهی ایمنی و استاندارد هستند.
جمعبندی
نصب پریز توکار کابینت، علاوه بر زیبایی ظاهری، نظم و کارایی فضا را نیز بهبود میبخشد. با رعایت اصول ایمنی، ابزار مناسب و کمی دقت، میتوانید این کار را خودتان انجام دهید. اگر قصد دارید آشپزخانه یا فضای کاری خود را مدرنسازی کنید، نصب پریز توکار یک انتخاب هوشمندانه که می توانید از فروشگاه علمایی به صورت حضوری و یا آنلاین بهترین محصولات و برندها را تهیه نمایید. جهت دریافت اطلاعات بیشتر نیز می توانید با شماره های “09917964587” و یا “05137291839” تماس حاصل فرمایید.
دیدگاهتان را بنویسید