فرز

ترتیب نمایش:
کمی صبر کنید...

فرز

دستگاه فرز یکی از پرکاربردترین ابزارهای برقی است که بیشتر برای حکاکی، تراشکاری، شکل‌دادن، سنباده و سایر موارد در صنایع مختلف استفاده می‌شود. ظاهر این دستگاه به اره‌های میزی شباهت دارد با این تفاوت که فرزها دارای حداقل سه محور حرکتی هستند.

خرید دستگاه فرز

دستگاه فرز انواع مختلفی دارد که با توجه‌ به سطوح سنگی، چوبی، فلزی و... مورد استفاده قرار می‌گیرد. شناخت این دستگاه‌ها به شما کمک می‌کند تا بهترین انتخاب را متناسب با نیاز خود داشته باشید. بنابراین برای آشنایی بهتر در ادامه همراه ما باشید که به معرفی انواع فرز پرداخته شده است.

  • فرز انگشتی

فرز انگشتی به دلیل دقت بالا برای کارهای ظریفی مثل صیقل‌کاری سنگ و فلز مورداستفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه وزن کمی دارد و برای ساخت جواهر نیز می‌توان از آن استفاده کرد.

  • فرز مینیاتوری

فرز مینیاتوری را می‌توان عضوی از خانواده فرز انگشتی دانست با این تفاوت که دقت بسیار بالاتری دارد. فرز مینیاتوری بر اساس عملکرد به 3 دسته برقی، شارژی و پدالی تقسیم می‌شود. منبت‌کاری، حکاکی، سوراخ‌کاری و استفاده در صنعت پزشکی از مهم‌ترین کاربردهای فرز مینیاتوری است.

  • فرز سنگ‌ بری

فرز سنگبری برای تراشکاری برش سنگ و گرانیت، پولیش و سنباده زدن سنگ مورداستفاده قرار می‌گیرد. یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های این دستگاه چرخش 6000 تا 6500 دور در دقیقه است که برای فعالیت‌های عمرانی و ساختمانی کاربرد بالایی دارد.

  • فرز آهنگری

از فرز آهنگری برای برش آهن، انواع قطعات فلزی، پروفیلی، ورقه‌های گالوانیزه و... استفاده می‌شود. برای به‌دست‌آوردن نتیجه مطلوب بهتر است اطلاعات کافی از نحوه عملکرد این دستگاه داشته باشید. در غیر این صورت از فرد متخصص کمک بگیرید تا از بروز حادثه و آسیب جلوگیری شود.

  • اورفرز نجاری

فرز نجاری در صنعت چوب کاربرد دارد و برای نجاری، شکل‌دادن و فرم دادن چوب‌ها از آن استفاده می‌شود. کابینت‌سازی، منبت‌کاری، مبل‌سازی و... از مهم‌ترین استفاده‌های فرز نجاری است.

نکات مهم در هنگام خرید فرز



بهتر است در هنگام خرید دستگاه فرز به مسائلی از جمله وزن، قدرت موتور، منبع تغذیه و... توجه کنید.

  • کاربرد

فرزها در انواع مختلفی ساخته شده که هرکدام کارکرد خاصی دارند. در هنگام خرید این ابزار ابتدا نیاز خود را بررسی کنید. به طور مثال برای کارهای ظریف مثل جواهرسازی از فرز مینیاتوری و برای فعالیت در صنعت چوب از فرز نجاری استفاده می‌شود.

  • وزن

یکی از مهم‌ترین مسائل در هنگام خرید توجه به وزن دستگاه است. هر چقدر وزن دستگاه پایین‌تر باشد، استفاده از فرز و قابلیت حمل آن آسان‌تر خواهد بود. میزان وزن دستگاه ارتباط مستقیمی با قدرت آن دارد اما توجه داشته باشید که استفاده از فرزهای سنگین باگذشت زمان دست را می‌کند.

  • قدرت موتور

هرچقدر توان موتور بالاتر باشد دستگاه قدرت بیشتری خواهد داشت و از آن می‌توان در جهت کارهای سنگین‌تر و طولانی‌تر استفاده کرد. قطر صفحه برش نیز در قدرت موتور تأثیرگذار است. هرچه قطر صفحه برش بیشتر باشد قدرت موتور نیز به طبع بیشتر خواهد بود.

  • منبع تغذیه:

فرزها به‌وسیله باتری، کمپرسور و برق شهری شارژ می‌شوند. فرزهای برقی قدرت بالاتری دارند اما در مقابل حمل فرزهای شارژی راحت‌تر و آسان‌تر است.

  • کنترل سرعت

دیمرها قابلیت تنظیم سرعت گردش فرز را دارند و به دو نوع گازی و فشاری (کلید تنظیم سرعت) تقسیم می‌شوند. تنظیم سرعت فرز باعث افزایش کارایی این دستگاه می‌شود.

  • برند

فرزها نیز همانند سایر وسایل برقی توسط برندهای مختلف به بازار عرضه می‌شوند. بوش، رونیکس، متابو، میلواکی، AEG، هیتاچی، دیوالت و... از محبوب‌ترین برندهای تولیدکننده این دستگاه هستند.

قیمت دستگاه فرز

قیمت فرزها باتوجه‌به کارایی محصول، برند دستگاه، سال ساخت، کیفیت و دقت متغیر است. به طور مثال فرزهایی باقدرت بالاتر هزینه بیشتری نیز به همراه دارند. گارانتی و خدمات پس از فروش از دیگر عوامل مؤثر در قیمت‌گذاری دستگاه فرز هستند.