• آپارات
    icon
  • روبیکا
    icon
  • اینستاگرام
  • تلگرام
  • واتساپ
دسته بندی محصولات
دسته بندی محصولات

بررسی تفاوت های انواع دریل و دریل پیچ گوشتی

بررسی تفاوت های انواع دریل و دریل پیچ گوشتی
نویسنده: korehpaz
دسته: راهنمای خرید ابزار
تاریخ: 1402/06/09
  • شاید برای بسیاری از شما این سوال پیش آمده باشد که آیا ابزار دریل با دریل پیچ گوشتی تفاوت دارد؟
  • و اینکه آیا امکان دارد این ابزارها را به جای یکدیگر استفاده کرد یا خیر؟
  • چه نوع دریلی برای شما مناسب است؟

در این مقاله قصد داریم در خصوص این سوالات بسیار مهم که شاید ذهن شما را به خود درگیر کرده باشد صحبت کنیم تا با اطلاعات کاملی را بدست آورید.

به طور کلی چند نوع دریل داریم؟

ابزار دریل به طور کلی به دو دسته دریل و دریل پیچ گوشتی تقسیم می‌شود. دریل دو حالت برقی و گیربکسی دارد و دریل پیچ گوشتی به دو دسته برقی و شارژی تقسیم می‌شوند که در ادامه به تفاوت هر یک از این ابزارها می پردازیم. ویژگی‌های بسیار مهمی که باعث ایجاد تفاوت در بین دریل‌ها می‌شود وزن و قدرت و توان آن‌ها می‌باشد.

تفاوت دریل با دریل پیچ گوشتی

اصلی‌ترین تفاوت بین دریل و دریل پیچ گوشتی در کارایی آن‌هاست. به طوری که 80 – 90 درصد کارایی دریل مربوط به سوراخ‌کاری می‌باشد و باز و بسته کردن پیچ با دریل، کاری اصولی نیست اما امکان‌پذیر می‌باشد و برخی با تعویض مته این ابزار انواع پیچ را باز یا بسته می‌کنند.

در صورتی که کار اصلی پیچ گوشتی باز و بسته کردن انواع پیچ می‌باشد و قابلیت اصلی که باعث تفاوت آن با دریل می‌گردد، ترکمتر می‌باشد. ترک‌متر قابلیتی است که با تنظیم آن در دریل پیچ‌گوشتی باعث می‌شود تا پس از تایم مشخصی به صورت هرزگرد بچرخد تا سر پیچ‌گوشتی بر روی پیچ گوشتی نصب شود و گل پیچ از بین نرود.

در نتیجه بسیاری از نجاران ابزار دریل پیچ‌گوشتی را به دلیل وزن سبک و کارایی آن که 80 درصد به عنوان پیچ‌گوشتی عمل می‌کند و 20 درصد برای سوراخکاری آن هم تنها برای سطوح چوبی استفاده می‌شود، ابزار اصلی خود می‌دانند و همیشه همراهشان است. لازم است بدانید از دریل پیچ گوشتی برای سوراخ کردن سطوحی سخت مانند دیوار یا مانند آن اصلا مناسب نمی‌باشد.

تفاوت دیگری که این دو ابزار را از یکدیگر جدا می‌کند، سرعت آن است. بر روی ابزار دریل پیچ‌گوشتی، قابلیت سرعت دو حالته وجود دارد که در ابزارهای مختلف عدد آن ممکن است متفاوت باشد، اما به صورت کلی سرعت کمتر با قدرت بیشتر برای سوراخکاری می‌باشد و سرعت بیشتر با قدرت کمتر برای پیچ استفاده می‌شود.

این ابزارها با ذغال کار می‌کنند و درصورتی که به طور مستمر از آن استفاده شود لازم است هر شش ماه ذغال دستگاه تعویض گردد تا کارایی آن افت پیدا نکند.

شباهت‌های دریل و دریل پیچ گوشتی

مکانیزم کاری هر دو دستگاه یکسان می‌باشد، به طوری که هر دو مورد قابلیت چپ‌گرد و راست‎گرد دارد، کلید گازی دارند و مته‌هایی که برای در بازار موجود است براساس سایزی که دارند برای هر دو دستگاه قابل استفاده می‌باشند و هر دو در صورت نیاز قابلیت سوراخکاری و باز و بسته کردن پیچ را دارند.

 

تفاوت پیچ گوشتی برقی با دریل برقی

 

تفاوت دریل پیچ گوشتی برقی و شارژی

دریل پیچ‌گوشتی برقی و شارژی هر دو تمام مکانیزم‌های کاری شان مشابه یکدیگر می‌باشند و تنها تفاوتشان در برقی و شارژی بودن آن‌ها است. دریل پیچ گوشتی برقی برای مکان‌هایی باید استفاده شود که حتما پریز برق وجود داشته باشد، درصورتی که با وجود باتری شارژِی می‌توان در هر مکان و موقعیتی از آن استفاده کرد. البته در هنگام خرید دریل پیچ گوشتی شارژی لازم است از حتما دو باتری شارژی تهیه کرد تا زمانی که شارژ باتری تمام شد کار متوقف نگردد.

تفاوت دیگری که بین این دو ابزار وجود دارد، قدرت آن‌هاست. در دریل پیچ‌گوشتی شارژی درصورتی که بخواهید فرایند سوراخکاری با قدرت بیشتری انجام شود می‌توان با نصب باتری قوی‌تر این کار را انجام داد. درحالی که در دریل پیچ گوشتی برقی چنین کاری امکان‌پذیر نمی‌باشد.

از این رو دریل شارژی بیشتر به استادکارها و افرادی که از این ابزار برای مکان‌های باریک و تنگ استفاده می‌کنند، پیشنهاد می‌گردد. درحالی که برای مصارف خانگی دریل برقی بسیار مناسب تر می‌باشد.

تفاوت پیچ گوشتی برقی و دریل پیچ گوشتی

ابزار دریل و دریل پیچ گوشتی هردو قابلیت سوراخکاری و پیچ‌گوشتی را دارد و می‌توان از مته‌های متفاوت بر روی آن٬ها استفاده کرد. این کار به خاطر وجود قطعه‌ای به نام سه نظام است که روی این ابزارها سوار شده است که پیچ‌گوشتی برقی فاقد این قطعه می‌باشد و تنها یک سری پیچ‌گوشتی دارد و برای بستن پیچ‌های سفت و سخت بر روی سطوح سخت استفاده می‌شود.

تفاوت دریل برقی و دریل گیربکسی

اگر بخواهیم به تفاوت بین دریل برقی و دریل گیربکسی اشاره‌ای داشته باشیم. باید بیان کرد دریل‌هایی از نوع گیربکسی، در فرایند سوراخکاری بهتر عمل می‌کند. همچنین گاهی اوقات از دریل به عنوان همزن نیز استفاده می‌شود که در چنین مواردی باید از دریل‌های گیربکسی استفاده کرد، زیرا دریل‌های ساده جوابگو نمی‌باشد.

علاوه بر آن، میزان قدرت دریل‌های گیربکسی بیشتر است و برای سوراخ کردن دیوارهای بسیار مستحکم و یا پیچ کردن در دیوارهای مقاوم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

هرچه میزان توان دستگاه بیشتر باشد با قدرت بیشتری عمل می‌کند و سریع‌تر و راحت‌تر فرایند سوراخکاری را انجام می‌دهد. به همین علت باید در هنگام کار حتما به طور کامل تعادل داشته باشید تا بتوانید وزن دریل را تحمل کنید. از طرفی به دلیل وزن بالایی که برخی دریل دارد، مدت زمان کار را محدود می‌کند، زیرا باعث خستگی فرد می‌گردد. علاوه بر وزن آن، صدای دستگاه زیاد می‌باشد و بهتر است در هنگام کار با آن از گوشی محافظ استفاده نمایید.

 

تفاوت دریل با دریل گیربکسی

 

تفاوت دریل ساده و دریل چکشی

دریل‌ها براساس شماره سه نظام معرفی می‌شوند که به سه دسته “6.5، 10.5، 13” می‌گردند. دریل های 6.5 و 10.5 در حقیقت دریل‌های ساده محسوب می‌شوند که خاصیت چکشی ندارند، اما مدل دیگر خاصیت چکشی دارند و به صورت ضربه‌ای دیوارها و سطوح سخت را سوراخ می‌کنند به همین علت به آن‌ها دریل چکشی نیز گفته می شود.

 

تفاوت دریل با دریل چکشی

 

کلام آخر

قبل از هر خریدی باید ابتدا نیاز و نوع کاری که قصد دارید انجام دهید را مشخص نمایید و براساس هدفی که دارید در بین محصولات بهترین گزینه را انتخاب کنید. درصورتی که برای مصارف خانگی خرید می‌کنید بهتر است ابزار برقی را تهیه کنید و اگر به عنوان استادکار قصد خرید دریل دارید و می‌خواهید آن را با خود حمل کنید، ابزارهای شارژی برایتان مناسب‌تر خواهد بود.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پشتیبانی آنلاین

برای ارتباط آنلاین با ما کلیک کنید.

پشتیبان واتساپ پشتیبان تلگرام

ساعت کاری از ساعت 8 الی 20:30

پشتیبان فروش: 05137291839 کارشناس فنی: 09917964587