• آپارات
    icon
  • روبیکا
    icon
  • اینستاگرام
  • تلگرام
  • واتساپ
دسته بندی محصولات
دسته بندی محصولات

مهم ترین علائم خرابی دریل چکشی و عیب یابی آن

مهم ترین علائم خرابی دریل چکشی و عیب یابی آن
نویسنده: علمایی
دسته: راهنمای خرید ابزار
تاریخ: 1403/02/23

معمولا افرادی که با دریل‌های برقی و به خصوص دریل چکشی کار می‌کنند، ممکن است با برخی مشکلات رو به رو شده‌اند و دستگاه دچار خرابی شده باشد. در چنین مواقعی افراد شاید علت خرابی دریل‌ها را متوجه نشوند و نتوانند به درستی از دریل استفاده کنند. از این رو، در این مقاله به مهم‌ترین علائم خرابی دریل‌ های برقی و چکشی و نیز نحوه عیب‌یابی و راهکارهای آن پرداخته شده است. پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید تا بتوانید با نحوه درست کار با دریل و نگهداری آن آشنا شوید.

مهم‌ترین دلایل سوراخ نکردن دریل چکشی

این قسمت قبل از اینکه به علائم و عیب یابی مشکلات مربوط به دریل‌ها اشاره شود، مهم‌ترین دلایل سوراخ نکردن آن اشاره شده است:

  • استفاده از مته نامناسب (به عنوان مثال استفاده از مته‌های چوب برای سوراخ کردن فلزات)
  • جایگذاری مته داخل سه نظام به شکل اشتباه
  • اعمال فشار بیش از حد بر روی دستگاه
  • سقوط دریل از ارتفاع بلند
  • ضربه دیدن ابزار
  • چرخش معکوس دریل

مهم‌ترین علائم خرابی دریل چکشی 

  • خراب شدن سه نظام دستگاه

در هنگام کار با دریل باید توجه داشته باشید که دستگاه تحت فشار بیش از حد قرار نگیرد. زیرا گاهی اوقات فشار زیادی که به سه نظام دستگاه وارد می‌شود، سبب خرابی سه نظام می‌گردد. به عنوان مثال برای دریل‌های چکشی، چکش تخریب و یا بتن کن معمولا به دلیل حالت ضربه‌ای که دارند، باید از سه نظام آچاری استفاده کرد، اما گاهی اوقات برخی از مدل‌های دریل چکشی را مشاهده می‌کنیم که دارای سه نظام اتومات هستند. در چنین حالتی هنگام خرید دریل چکشی، پیشنهاد می‌شود از نمونه‌هایی که سه نظام آچاری دارند خریداری کنید. 

البته تنها خرابی سه نظام مربوط به فشار وارده نیست و ممکن است دلایل مختلف دیگری مانند نمونه‌های زیر داشته باشد:

  • گاهی اوقات ممکن است در حین کار با دستگاه براده‌های آهن و یا چوب وارد سه نظام گردد.
  • گاهی اوقات در صورت قرار گرفتن در محیط آزاد و یا داخل فشای کارگاه، ممکن است گرد و غبار منافذ سه نظام را پر کنند و یا از مته نامناسب برای آن استفاده کنید که احتمال خرابی سه نظام در این صورت بالا می‌رود. 

خرابی-سه-نظام

علائم خرابی سه نظام:

  • شکسته شدن دائمی مته‌های داخل سه نظام
  • قفل شدن سه نظام
  • داغ کردن سه نظام
  • انتخاب اشتباه حالت سوراخکاری

گاهی اوقات قبل از اینکه سختی سطوح مورد نظر و یا نحوه سوراخکاری حالت دستگاه را به اشتباه به جای حالت چکشی بر روی حالت ساده قرار داده می‌شود و همین امر موجب فشار آمدن به دستگاه می‌گردد و باعث می‌شود طول عمر دریل کاهش پیدا کند. به همین دلیل باید همیشه قبل از شروع کار بررسی شود که کدام حالت برای دستگاه مناسب‌تر است. این امر تنها به حالت چکشی و ساده دستگاه حتما نمی‌شود، بلکه ممکن است برای انتخاب حالت اشتباه سرعت در نمونه‌هایی که دیمر دارند رخ دهد. همچنین اگر دریل دارای گیربکس دو سرعته باشد، نیز باید با توجه به سختی سطوح قدرت مناسب دستگاه را انتخاب کرد، زیرا در غیر این صورت دریل تحت فشار می‌گیرد.

  • معکوس چرخیدن مته دریل

قابل به ذکر است که مکانیزم عملکرد و چرخش دریل برای سوراخکاری بر روی حالت راست‌گرد است و تنها در مواقعی از حالت چپ‌گرد استفاده می‌شود که مته داخل چوب و یا فلز درگیر شود و مته قفل کند. در چنین حالتی باید روی حالت چپ‌گرد قرار دهید که مته آزاد شود، سپس مجددا روی حالت راست‌گرد قرار دهید و کار را پیش ببرید. موقعیت دیگری که برای حالت چپ‌گرد استفاده می‌شود، برای باز و بسته کردن پیچ می‌باشد که باید جهت چرخش به درستی انتخاب شود تا باعث شکستگی سرگل پیچ نگردد.

چرخش-معکوس-مته

  • تمام شدن ذغال دریل

هنگام کار کردن ذغال دریل تمام می‌شود و باید تعویض شوند. از آنجایی که طول عمر ذغال‌ها به میزان کارکرد دستگاه مربوط می‌شود، در نتیجه نمی‌توان زمان مشخصی را برای تعویض آنها اعلام کرد. زیرا ممکن است کارکرد افراد متفاوت باشد و میزان استفاده از دستگاه برای مصارف خانگی و کارگاهی و یا کارهای صنعتی برای هرکس متغیر باشد. به همین علت افراد باید با توجه به میزان کارکرد دستگاه شان زمان مناسب تعویض را در نظر بگیرند.

ذغال-دریل

علائم تمام شدن ذغال دریل

  • دستگاه روشن نمی‌شود و کار نمی‌کند
  • ممکن است دستگاه خیلی کوتاه مدت روشن شود و سپس خاموش شود
  • توان و قدرت کافی برای سوراخکاری ندارد
  • فرسودگی دریل

گاهی اوقات به دلیل قدیمی شدن و استهلاک دریل چکشی قطعات داخلی نیاز به تعمیر و یا گریس‌کاری دارند تا بتوانند خیلی راحت و روان مجددا کار کنند. همچنین اگر پیچ و مهره‌ها و اتصالات داخلی سست و شل شده باشند ابزار عملکرد مناسبی نخواهد داشت که حتما باید مورد بررسی چکاپ فنی قرار بگیرد.

فرسودگی-قطعات-دریل

  • جرقه زدن

یکی دیگر از علائم خرابی دریل، جرقه زدن دستگاه می‌باشد که خیلی عادی و رایج است زیرا زمان روشن شدن دستگاه ذغال‌های دستگاه جرقه می‌زند تا موتور روشن و شروع به کار کند. این اتفاق طبیعی است و جزو مشکلات و خرابی‌ها محسوب نمی‌شود. اما در صورتی که جرقه زدن همراه با بوی سوختگی و یا صدا همراه باشد ممکن است برخی از قطعات داخلی دستگاه دچار مشکل شده باشد که در این صورت حتما باید به یک تعمیرکار نشان داده شود.

  • قطعی برق

گاهی اوقات ممکن است روشن نشدن دستگاه مربوط به ذغال‌های آن نباشد، بلکه از کابل دریل باشد. این اتفاق به خصوص برای دریل‌های قدیمی‌تر که روکش مقاومی ندارند، بیشتر رخ می‌دهد. زیرا ممکن است در صورت قرار گرفتن تحت حرارت، سرما و گرما و یا حتی فشار و ضربه روکش کابل پاره شود. در این حالت از آنجایی که سیم‌های داخلی بسیار نازک هستند احتمال قطعی بالا می‌رود و دستگاه نیاز به تعمیر الکتریکی دارد. اما این اتفاق در دریل های جدید خیلی کمتر شده استُ زیرا کابل برقی که برای دستگاه استفاده می شود از یک روکش محکم و مقاوم و نسوز می باشد تا بتواند از رشته سیم های داخلی کابل به خوبی محافظت نماید. 

عیب‌یابی‌های مهم دریل چکشی

در اصل عیب یابی‌های انواع دریل‌ها به دو بخش “عیب‌یابی فنی” و “عیب‌یابی الکتریکی” تقسیم می‌شود که در ابتدا با توجه به علائم خرابی دریل بالا باید بررسی گردد در کدام دسته قرار می‌گیرد. 

عیب‌یابی‌های فنی

عیب‌یابی فنی بیشتر مربوط به خرابی سه نظام، تغییر مکانیزم ضربه زدن، تمام شدن زغال و سایر موارد می‌باشد که با توجه به علائم خرابی باید عیب دستگاه را بررسی و راهکار مناسبی برای آن انتخاب کرد.

عیب‌یابی‌های الکتریکی 

مواردی مانند قطعی سیم؛ بوی سوختگی و قطعات داخلی و چنین مواردی مربوط به عیب‌یابی الکتریکی می‌شود و باید آن را به برق کار و یا تعمیرکار الکتریکی نشان داد و مشکل را برطرف کرد.

عیب-یابی-الکتریکی

راهکارهای رفع خرابی دریل

از آنجایی که علائم خرابی دریل ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد و ما صرفا در اینجا به مهم‌ترین موارد آن‌ها اشاره کردیم، بهتر است حتما دستگاه را به یک متخصص نشان دهید و آن را به مراکز خدمات تعمیرات ابزارآلات مراجعه کنید تا بتوانند مشکل شما را پیگیری کنند. در صورتی که دریل بوش قدیمی دارید برای تعمیر آن می‌توانید به نمایندگی‌های تعمیرات دریل بوش در تهران و یا اگر شهرهای دیگر وجود دارند مراجعه کنید. همچنین برای تعمیر دریل رونیکس، توسن و سایر برندها نیز می توانید به نمایندگی های خدمات پس از فروش آن ها مراجعه کنید. 

بعضی از مشکلات و خرابی‌ها ناشی از فرسودگی و یا تمام شدن طول عمر قطعات داخلی باشد که با تعویض آن‌ها دستگاه مشکلش برطرف می‌شود. به عنوان مثال اگر مشکل از ذغال دریل باشد با جایگذاری یک جفت زغال جدید مشکل حل خواهد شد. اما در برخی موارد دیگر مشکل فنی است و باید متخصص دستگاه را باز و تعمیر نماید. 

عیب-یابی-دریل

نکات مهم برای استفاده درست و شرایط نگهداری مناسب از دریل

برای استفاده از دریل در طولانی مدت باید مانند بسیاری از لوازم و تجهیزات کاری دیگر چندین نکته مهم را مدنظر قرار بگیرد و دستگاه را در شرایط مناسبی نگهداری کرد تا بتوان تا حد امکان طول عمر دستگاه را بالا برد که در ادامه به مهم ترین نکات اشاره شده است:

  • اول از همه سعی کنید حتما با توجه به شرایط کاری و سطوح مورد نظرتان نوع و مشخصات دریل را انتخاب کنید. قطعا هرچه شرایط کاری پیچیده‌تر باشد باید توان و قدرت کار بیشتر باشد تا فشار زیادی بر روی موتور وارد نشود.
  • برای سطوح مختلف از مته مناسب استفاده کنید. به عنوان مثال سعی کنید برای سطوح فلزی از مته فلز و برای سطوح چوبی از مته مناسب چوب استفاده کنید تا فشار زیادی بر روی سه نظام وارد نشود و یا موجب شکستگی مته نگردد.
  • بسته به میزان کارکرد دستگاه میزان زغال دریل را بررسی کنید.
  • پس از اتمام کار دریل تا حد امکان در کیف ابزار نگهداری کنید تا تحت فشار و ضربه و یا تغییرات آب و هوایی قرار نگیرد و گرد و غبار وارد آن نشود.
  • پس از اتمام کار و فرایند سوراخکاری حتما دستگاه را تمیز کنید تا براده های چوب و فلز داخل سه نظام گیر نکند. 

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پشتیبانی آنلاین

برای ارتباط آنلاین با ما کلیک کنید.

پشتیبان واتساپ پشتیبان تلگرام

ساعت کاری از ساعت 8 الی 20:30

پشتیبان فروش: 05137291839 کارشناس فنی: 09917964587