• آپارات
    icon
  • روبیکا
    icon
  • اینستاگرام
  • تلگرام
  • واتساپ
دسته بندی محصولات
دسته بندی محصولات

معرفی بزرگ خاندان و موسس مجموعه علمایی

معرفی بزرگ خاندان و موسس مجموعه علمایی
نویسنده: علمایی
دسته: دسته بندی نشده
تاریخ: 1403/11/13

حاج حسین علمایی، بزرگ خاندان خانواده علمایی، که پیش از تاسیس برند مجموعه علمایی، نیز باتوجه به روایات و خاطرات هم دوره‌ای‌ها و بازاریان شهر مشهد نسبت به خدمات معنوی و اخلاقی مورد احترام بسیاری از مردم قرار گرفته بودند. ایشان از ابتدا جوانی خود، به عنوان یکی از خیرین حوزه‌های مختلف در شهر مشهد مقدس شناخته می‌شدند و مدال افتخار پرنور و بزرگ پدر شهید بودن را نیز نائل آمدند. باتوجه به روایت‌های بسیار حاج حسین علمایی از همان ابتدای جوانی سعی نمودند با استعانت از درگاه خداوند متعال و با توجه به وصیت پدر بزرگوارشان، بخشی از درآمد خود را در تمامی طول زندگی برای ایتام و نیازمندان اختصاص دهند.

می‌توان زندگینامه حاج حسین علمایی را از چند منظر بررسی کرد:

حوزه کسب و کار و اقتصادی‌

حاج حسین علمایی از زمان شروع فعالیت کاری خود در دوران پیش از انقلاب در یک مغازه کوچک ابزار‌آلات و یراق‌آلات واقع در خیابان چهارطبقه مشهد در سال 1336؛ تاسیس برند مجموعه فروشگاه های علمایی فعلی را آغاز نمودند و از همان ابتدا رسالت کاری خود را بر درآمد حلال با سود پایین، حسن خلق و برخورد صحیح با مردم از جمله اصلی‌ترین اهداف کاری خود و مجموعه علمایی قرار داده بودند و در تمامی این 67 سال، همین موضوعات سبب شد تا به امروز براساس الگوبرداری از سرخط‌های استراتژیک بزرگ خاندان حاج حسین علمایی؛ برند مجموعه فروشگاه‌های علمایی در حوزه ابزار، یراق و تجهیزات ساختمانی، اعتبار و اطمینان مشتریان را نه تنها در مشهد بلکه در سراسر ایران به درستی کسب نماید و بتواند به عنوان یکی از قطب‌های اصلی در حوزه تامین و فروش ابزارآلات، یراق‌آلات و تجهیزات ساختمانی کشور شناخته و به فعالیت مبتنی بر اصول حرفه‌ای کسب‌و‌کار و اخلاق بپردازد.

 

فروشگاه علمایی (چهارطبقه)

 

حوزه فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و مذهبی:

1- ساخت خیریه محبان‌‌الرضا در مشهد

در راستای برخی فعالیت‌هایی که حاج حسین علمایی به عنوان یکی از خیرین مشهد انجام می‌دادند، ابتدا توانستند فضایی را برای حفظ و نگهداری کودکان یتیم اختصاص و با گذشت زمان احساس نیاز بسیار در جهت انجام خدمات رفاهی و امور اجتماعی، خیریه‌ای را افتتاح و نام آن را موسسه خیریهمحبان‌الرضا علیه‌السلام” قرار دادند. این خیریه در حال حاضر به عنوان یکی از قدیمی‌ترین و شناخته شده‌ترین موسسات خیریه‌ای است که هزاران خانواده و نیازمند به صورت کاملا محرمانه پرونده ثبت کرده اند و در حال بهره مندی از خدمات آن هستند که در ادامه به برخی از خدمات آموزشی و رفاهی این خیریه اشاره شده است.

  • فراهم نمودن حمایت‌های مالی و معیشتی خانواده های نیازمند
  • فراهم نمودن کمک هزینه‌های درمانی، تحصیل و ازدواج،
  • تهیه لوازم و تجهیزات مورد نیاز برای تحصیل، رشد و توسعه،
  • آموزش مهارت‌های فنی و حرفه‌ای به جهت ایجاد اشتغال و کسب درآمد
  • کمک‌رسانی به نیازمندان و ایتام با صرف هزینه‌های بیشتر در راه ایجاد محیطی متمرکز به جهت رشد و نگهداری آنها

 

خیریه محبان الرضا

 

2- فراهم ساختن امکانات رفاهی در محله فلسطین مشهد

حاج حسین آقا، بزرگ خاندان علمایی در سال 1355 در محله قدیمی خیابان فلسطین که به نام “کوی تیمساران” معروف بود و اکثر ساکنان آن افراد بازنشسته نظامی و درجه داران سرهنگ و تیمسار بودند، سکونت داشتند.

 در طی سال‌های زندگی در آن منطقه ایشان سعی داشتند تا پیگیری‌های لازم در جهت فراهم نمودن امکانات رفاهی، آسفالت خیابان و موارد مشابه را برای مردم آن محل را انجام دهند. به همین دلیل با توجه به پیگیری‌هایی که به نمایندگی از ساکنان و همسایگان آن محل صورت گرفته بود، طولی نکشید تا خیابان کوی تیمساران (نسترن) امروزی، در همان زمان‌ها آسفالت شود و پس از آن ساخت و ساز و زندگی رونق بیشتری پیدا کند.

3- ساخت مسجد قبا در مشهد

پس از فراهم نمودن امکانات رفاهی در منطقه “کوی تیمساران” یا همان (خیابان نسترن امروزی) حاج حسین علمایی به یکی دیگر از نیاز‌های مهم مردم این منطقه پی برده بودند و آن هم وجود یک مسجد بود. از این رو، سعی کردند تا از طرف آستان قدس رضوی پیگیری‌های لازم به جهت خرید یک زمین مناسب برای ساخت مسجد محلی را انجام دهند تا سرانجام توانستند یکی از زمین‌های هزار متری آن منطقه را خریداری و برای ساخت مسجد از آن استفاده کنند.

پس از گرفتن زمین در یک کار گروهی و مشترک به کمک همسایگان و افراد محلی آنجا توانستند مسجد را بنا کنند. پس از اتمام ساخت و آماده شدن مسجد، آن را به مرکزی به جهت آماده سازی اقلام و لوازم مورد نیاز برای جنگ، نظامیان، ایتام و خانواده‌های نیازمند تبدیل کنند و گاهی اوقات از آنجا برای تشییع پیکر شهدای جنگ استفاده می‌گردید.

این مسجد که از سال 1357 به صورت کامل ساخته و اجرا گردید، “مسجد قبا” نام گرفت و از آن زمان تا بحال، به عنوان یکی از قدیمی‌ترین و بزرگترین مساجد فعال در شهر مشهد در حال فعالیت می‌باشد.

 

مسجد قبا

 

فعالیت‌های انقلابی:

  • حوزه انقلابی و حضور در میدان جنگ:

با توجه به خاطرات، دست نوشته‌ها و سخنانی که از بزرگ خاندان حاج حسین علمایی ثبت شده است، اینطور روایت می‌شود که ایشان در سال‌های جنگ و زمان حمله متفقین به خاک ایران سعی داشتند تا حضوری پر رنگ در این عرصه داشته باشند و بتوانند به نوبه خود برای سربازان ایران و خانواده‌های جنگ زده کمک‌رسانی کنند.

همچنین یکی از فرزندان ایشان یعنی آقای مجید علمایی نیز، در زمان جنگ به عنوان پرستار و جزء نیروهای فعال در عرصه امدادی و نجات، به بیماران و مجروحان جنگ خدمات درمانی و امدادی می‌رساندند. ایشان (شهید بزرگوار مجید آقای علمایی) در یکی از جنگ‌های صورت گرفته توسط دشمنان بعثی و به دلیل بمباران‌های شیمیایی، مجروح و پس از سه ماه دست و پنجه نرم کردن با بیماری، به مقام رفیع شهادت نائل شدند و حاج حسین علمایی نیز به افتخار پرنور و بزرگ پدر شهید بودن را نیز کسب نمودند.

 

دوران جنگ

 

خدمت‌رسانی به حرم مطهر امام رضا (علیه‌السلام)

به عنوان یکی دیگر از فعالیت‌های مهمی که حاج حسین آقای علمایی در طول زندگی خود انجام داده‌اند، افتخار خادمی و خدمت رسانی صادقانه برای زائرین والا مقام حرم مطهر امام رضا (علیه‌السلام) بوده است. ایشان از سن جوانی تصمیم گرفتند تا به عنوان یکی از خادمان حرم مطهر ولی نعمت ایران امام رضا (علیه‌السلام) در خدمت زائرین امام هشتم باشند و با تلاش‌هایی که انجام دادند، توانستند به آرزوی خود دست پیدا کنند و سال‌های سال در حرم مطهر رضوی حضوری مستمر و پر رنگ داشته باشند. سرانجام در دی ماه سال 1403 پس از سپری کردن سال‌ها خدمت صادقانه و دارا بودن مدال پر افتخار خادمی حرم مطهر امام رضا علیه‌السلام در همین مکان پرنور و متبرک و در رواق دارالحجه حرم مطهر رضوی به خاک سپرده شدند.

 

خادم حرم مطهر

 

مهم‌ترین سرمایه‌های زندگی حاج حسین علمایی

به گفته ایشان، یکی از اصلی‌ترین سرمایه‌های زندگی که داشتند، توان خدمت‌رسانی و کمک به فقرا و نیازمندان بود که براساس آن توانستند به مسیر زندگی و کسب و کار خود جهت بدهند و سال‌های سال آن‌ها را فراموش نکنند. علاوه بر آن، این مرد بزرگ دارای پنج فرزند که شامل چهار پسر و یک دختر بودند، که هرکدام تلاش نمودند در مسیر زندگی خود به موفقیت و اعتبار مورد نیاز دست پیدا کنند و در حال حاضر همگی راه پدر خویش را نیز در پیش گرفته‌اند و در امور اجتماعی و فرهنگی و کارهای خیر مستمرا به پیرو پدر بزرگوار خویش فعالیتی گسترده در همین زمینه‌ها نیز دارند.

نقل شده است که از منظر ایشان (حاج حسین علمایی) تمامی موفقیت‌ها، اعتبار فعلی و شرایط کسب شده و همچنین وجود فرزند شهید و فرزندان صالح، ثمره و نتیجه لطف خداوند و دعای خیر نیازمندان و ایتام بوده است که به عنوان بزرگترین سرمایه و توشه‌ای که هر فرد در زندگی خود می‌تواند داشته باشد.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پشتیبانی آنلاین

برای ارتباط آنلاین با ما کلیک کنید.

پشتیبان واتساپ پشتیبان تلگرام

ساعت کاری از ساعت 8 الی 20:30

پشتیبان فروش: 05137291839 کارشناس فنی: 09917964587