• آپارات
    icon
  • روبیکا
    icon
  • اینستاگرام
  • تلگرام
  • واتساپ
دسته بندی محصولات
دسته بندی محصولات

مهم ترین ابزارآلات مکانیکی 

مهم ترین ابزارآلات مکانیکی 
نویسنده: korehpaz
دسته: راهنمای خرید ابزار
تاریخ: 1402/11/30

مکانیکی یکی از حوزه‌های کاری فنی است که نیاز به ابزارآلات و تخصص خاص خود را دارد. البته مکانیکی خود به چند زیرشاخه متفاوت تقسیم می‌شوند و در هر بخش شاخه‌ای از مکانیکی را به صورت حرفه‌ای انجام می‌دهند. به عنوان مثال شاخه‌های مختلف مکانیکی شامل “جلوبندی، آپاراتی، صافکاری و نقاشی” می‌گردد.

اما سوال اینجاست که برای انجام هر یک از آنها چه لوازم و ابزارآلاتی نیاز دارند؟

در مقاله برای شما لوازم مهم و ضروری هر یک از این بخش‌ها معرفی شده است و در خصوص کاربرد و اهمیت آن‌ها صحبت شده است. بنابراین برای آشنایی و آگاهی بیشتر در این خصوص لطفا چند دقیقه از وقت خود را برای مطالعه این مقاله اختصاص دهید تا انتها همراه ما باشید.

مهم‌ترین ابزارهای مکانیکی

همان‌طور که در بخش قبلی توضیح داده شد، مکانیکی شامل بخش‌های متفاوتی می‌باشد که هرکدام در حوزه تخصصی خود مشغول هستند اما اینکه به چه لوازمی نیاز دارند، در ادامه مطرح شده است‌.

لیست لوازم جلوبندی

  • ست جعبه بکس و جغجغه

یکی از مهم‌ترین لوازمی که در مکانیکی کاربرد فراوانی دارد، ست جعبه بکس می‌باشد. در این ست یک عدد آچار جغجغه‌ای، و سری بکس با سایزهای مختلف از کوچک تا بزرگ قرار گرفته است تا بتوان اتصالات مختلف خودرو را باز کرد و قطعات آن را از یکدیگر جدا و تعمیر نمود. از آنجایی که اکثر اتصالات داخلی ماشین با پیچ‌های چند وجهی هستند، باید حتما از آچار بکس برای آن‌ها استفاده کرد.

  • بکس بادی

ابزار دیگری که برای این کار خیلی اهمیت دارد، بکس بادی است، بکس بادی به مکانیک کمک می‌کند تا با دست، دانه به دانه پیچ‌ها را باز نکند و نیز و زمان خود را برای این کار هدر ندهد. وجود بکس بادی سبب می‌شود که خیلی سریع و راحت تمامی پیچ‌ها و اتصالات را باز کرد و قطعات را از یکدیگر برای تعمیرات جدا نمود. همچنین در انتهای کار خیلی سریع و در کوتاه ترین زمان ممکن می‌توان اجزای خودرو را کنار یکدیگر به هم متصل کرد و خودرو را آماده تحویل کرد.

  • پمپ باد

یکی از ابزارهای پر مصرف در مکانیکی، پمپ باد است که می‌تواند فشار باد مورد نیاز را تامین کند و برای برخی از ابزارهای بادی مانند بکس بادی و غیره به عنوان منبع تغذیه کار می‌کند. همچنین می‌توان با اتصال شیلنگ باد به آن داخل قطعات را به عنوان بلوور از گرد و غبار پاک کرد.

ابزارهای مکانیکی

  • چکش

از آنجایی که برخی از قطعات ریز و درشت خودرو باید داخل هم جای بگیرند و برای این کار نیاز به ضربه‌های محکمی وجود دارد، در نتیجه یکی از ابزارهای پرکاربرد مکانیکی که می‌توان از آن نام برد، چکش است. چکش‌ها خود به دو صورت ضربه خور و ساده هستند که می‌توان بر روی مدل‌های ضربه خور ضربه زد تا نیروی بیشتری وارد شود.

  • ست آچار تخت و یکسر رینگی

برای معرفی ابزار مکانیکی دیگر می‌توان به ست آچارهای تخت و یکسر رینگی اشاره کرد. این آچارها سایز‌های متفاوتی دارند و چون در اتصالات بین اجزای مختلف خودرو پیچ و مهره‌های زیادی به کار رفته است، به کار گرفتن این آچارها از نوع و سایز مناسب برای باز و بسته کردن آنها بسیار ضرورت دارد. اینکه از آچار تخت استفاده کنید و یا آچار یکسر رینگی بسته به نوع پیچ و مهره‌ها متفاوت است و آنها تعیین کننده ابزار مناسب هستند.

  • لوازم ایمنی

همانطور که می‌دانید لوازم ایمنی در هر کاری ضرورت دارند و استفاده از آنها برای همه افراد الزامی است. برای کار مکانیکی لوازمی چون، لباس کار ، کفش کار، گوشی صداگیر و دستکش بسیار اهمیت دارد، زیرا اکثر قطعات روغنی و کثیف هستند و کار با آنها دستان و لباس مکانیک را روغنی و کثیف می‌کند. همچنین از آنجایی که ممکن است بر روی قطعات آهنی ضربه زده می‌شود و صدای دلخراشی به همراه دارد گوشی صداگیر بسیار اهمیت پیدا می‌کند.

  • پیچ‌گوشتی دوسو و چهارسو

قطعا در هر قطعه و سیستمی یکسری پیچ‌ها وجود دارد که برای باز و بسته کردن آن نیاز به پیچگوشتی دوسو و یا چهارسو دارید. از این رو شما لازم است حتما این مدل پیچ‌گوشتی‌ها را در سایزهای مختلف و پرکاربرد این حوزه داشته باشید تا بتوانید قطعات را از هم جدا کنید. البته روش بهتر آن این است که از یک پیچگوشتی برقی استفاده کنید تا این فرایند خیلی سریع و راحت‌تر صورت بگیرد.

  • جک ماشین

ابزار دیگری که هرگز در مکانیکی نمی‌توان آن را نادیده گرفت، جک بالابر می‌باشد. همانطور که آشنایی دارید جک خودرو دارای دو مدل جک سوسماری و جک هیدرولیک می‌باشد. البته در مکانیکی‌ها معمولا استفاده از جک سوسماری معقول‌تر است زیرا دارای چرخ و دسته می‌باشد و جابجایی آن نسبت به مدل هیدرولیک راحت‌تر است. در نتیجه برای یک مکانیکی همیشه حداقل یک جک سوسماری وجود دارد تا بتواند خودرو را از زمین بالا ببرد تا مکانیک تسلط بیشتری در قسمت زیرین خودرو داشته باشد.

  • مولتی متر

مولتی متر ابزاری ساده و دستی اما بسیار پرکاربرد به نظر می‌رسد که در مکانیکی از اهمیت ویژه ای برخوردار می‌باشد. به عنوان مثال برای بررسی و چک کردن سیستم برق رسانی خودرو از این ابزار استفاده می‌کنند تا بتوانند میزان جریان و ولتاژ و مقاومت برق خودرو را بررسی نمایند و در صورت بروز مشکل آن را برطرف کنند.

  • انواع انبرها

از جمله تجهیزات دیگری که در حوزه مکانیکی به آن احتیاج دارید مجموعه‌ای از انواع انبرهای مورد نیاز است. زیرا اجزا و قطعات خودرو به صورت ساختارمند و طبق چارچوب مشخصی در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند که برای باز کردن آن گاهی نیاز به انبر نگهدارنده دارید که حتی در برخی مواقع بتوان از آن به عنوان یک اهرم استفاده کرد. در نتیجه شما با توجه به اجزای مختلف داخل خودرو به مواردی چون “انبردست، انبر کلاغی، انبر قفلی، انبر فیلتر باز کن و بسیاری موارد دیگر” نیاز خواهید داشت که با توجه به هر بخش و مدلی که دارد، لازم است انبر مخصوص به خود را انتخاب نمایید.

  • گریس پمپ

در صورتی که کار مکانیکی انجام داده باشید و یا در هنگام تعمیر خودرو خود کنار مکانیک قطعات را مشاهده کرده باشید، قطعا متوجه این موضوع شده اید که اجزای داخلی خودرو، کاملا روغن کاری و گریس کاری شده‌اند. این کار به این دلیل صورت گرفته است که تمامی قطعات فلزی هستند و برای اینکه بر روی هم اصطکاک و خوردگی ایجاد نکنند و بتوانند به طور روان کار کنند، آن ها را کاملا گریس‌کاری می‌کنند. در صورتی که مقدار روغن و گریس آن‌ها کاهش پیدا کنند حرکت و عملکرد آن‌ها مختل خواهد شد، از این رو با استفاده از پمپ گریس تمامی اجزا را گریس کاری می‌کنند تا روانکاری خود را از دست ندهند. 

جدید ترین ابزارهای صافکاری

  • پیستوله رنگ

زمانی که خودرویی تصادف می‌کند و بدنه آن ضرب می‌بیند نیاز به صافکاری و نقاشی و رنگ مجدد دارد. پیستوله رنگ، ابزاری است که پس از صافکاری و اصلاح محل مورد نظر رنگ مناسب را داخل آن ریخته می شود و با کمک آن خودرو را به صورت کاملا یک دست رنگ آمیزی می‌کنند‌. پیستوله رنگ داری دو مدل برقی و بادی می باشد. البته برای کارهای صنعتی و در حجم بالا بهتر است از پیستوله های بادی استفاده شود زیرا خیلی سریعتر و با فشار بالاتر و نیز با کیفیت و دقت بالا  کارشان را انجام اداه اند.

  • سشوار صنعتی

یک از اصلی‌ترین کاربردهایی که سشوار صنعتی دارد، برای خشک کردن رنگ استفاده می‌شود. در صافکاری نقاشی نیز پس از رنگ کردن خودرو از این ابزار برای خشک کردن رنگ بدنه استفاده می‌کنند تا خیلی سریع‌تر رنگ شود. از آنجایی که برخی از سشوارها دارای محدوده دمایی متفاوت هستند، می‌توان آز آنها برای خشک شدن سریع‌تر رنگ استفاده نمود تا گرد و غبار و آلودگی را به خود جذب نکند.

ابزارهای صافکاری

 

  • دستگاه پولیش 

پس از رنگ نهایی می‌توان با استفاده از دستگاه پولیش بدنه اتومبیل را پولیش‌کاری نمود تا هیچ گونه خط و خشی بر روی آن وحود نداشته باشد. با استفاده از پولیش کردن سبب می‌شود رنگ خودرو شفاف‌تر و تمیزتر باشد و به رنگ اصلی نزدیک‌تر شود. البته سرعت پولیش پایین است و باید با آهستگی و با حوصله این کار صورت بگیرد تا تمام خطوط از بین برود.

  • سنباده لرزان

ابزار دیگری که در صافکاری بسیار کاربرد دارد، سنباده لرزان است که پس از اینکه بدنه را صاف کردند و قسمت ضرب دیده را اصلاح کردند، با استفاده از سنباده لرزان می‌توان سطح را نداده زنی کرد تا یک سطح صاف و یک دست برای رنگ‌آمیزی فراهم کرد و سپس با پیستوله آن را رنگ کرد، زیرا در غیر این صورت کیفیت کار مناسب نخواهد بود و رنگ خودرو بی کیفیت به نظر خواهد رشید.

لوازم و تجهیزات آپاراتی خودرو

تمامی مواردی که مربوط به تایرهای خودرو باشد باید آن را به آپاراتی نشان داد. به عنوان مثال برای چک کردن و تنظیم باد تایرهای خودرو، پنچرگیری، تعویض تایرها و سایر موارد نیاز است که اتومبیل خود را به یک آپاراتی نشان دهید. اما آپاراتی از چه ابزارهایی استفاده می‌کند؟

  • جک سوسماری

برای بررسی و چک کردن لاستیک‌های خودرو و به خصوص زمانی که قرار است پنچرگیری و یا تعویض لاستیک انجام شود، باید با استفاده جک سوسماری اتومبیل را از سطح زمین بلند کرد تا تسلط کامل بر روی چرخ و کمک‌های آن وجود داشته باشد و به راحتی بتوان لاستیک را تعویض نمود.

  • کمپرسور باد

کمپرسور باد (پمپ باد) صنعتی ابزار دیگری است که با استفاده از آن میزان باد لاستیک را تنظیم می‌کنند و در صورت کم باد شدن آن‌ها را باد می‌کنند تا از پنچر شدن لاستیک جلوگیری نمایند.

ابزار آپاراتی

 

  • فشارسنج

در کنار کمپرسور باد حتما باید یک عدد فشارسنج وجود داشته باشد تا بتوان با استفاده از آن میزان فشار باد لاستیک‌ها را چک شود تا فشار بیش از اندازه داخل لاستیک وجود نداشته باشد، همچنین در فصول مختلف سال و با توجه به دمای هوا باید فشار باد داخل لاستیک ها را تنظیم نمود تا لاستیک‌ها عمر طولانی‌تری داشته باشند.

  • بکس بادی

در هنگام پنچرگیری و یا تعویض لاستیک‌ها برای باز کردن پیچ‌های روی چرخ نیاز به یک بکس بادی دارید تا خیلی سریع و راحت بتوانید چرخ‌ها را باز کنید. شاید برای کارهای انفرادی با آچار چرخ نیز این کار قابل انجام باشد، اما در آپاراتی به دلیل حجم بالای مراجعین و تعداد بالای خودروها لازم است حتما از بکس بادی استفاده کنید تا این فرایند هرچه سریعتر و ساده تر انجام شود تا به تمامی مشتریان پاسخ داده شود.

  • شیلنگ باد

برای استفاده از کمپرسور باد، حتما به یک شیلنگ باد بلند نیاز دارید که بتوایند بر روی آن نازل‌های مختلف را ببندید و برای تایر خودروهای مختلف، موتور سیکلت، دوچرخه و سایر موارد از آن‌ها استفاده کنید. شما می‌توانید شیلنگ را با یک کوپلینگ به پمپ باد متصل کنید تا بتوانید با کمک کوپلینگ فشار خروجی دستگاه را متناسب با وسیله مورد نظر تنظیم کنید.

لوازم و تجهیزات تعویض روغن

تمامی خودروها بسته به موتور و خصوصیاتی که دارند، باید بسته به میزان کارکرد و کیلومتری که مصرف کرده‌اند، روغن و فیلتر روغن خود را عوض کنند تا خودرو به صورت کامل و صحیح فرایند سوخت‌رسانی را انجام دهد.

  • آچار فیلتر بازکن

برای تعویض فیلتر روغن ابتدا باید قبلی را از جایگاهی که دارد باز کنید و سپس مورد جدید را جایگزین کنید. برای باز و بسته کردن فیلتر نیاز به یک آچار مخصوص به نام آچار فیلتر بازکن دارید تا بتوانید خیلی ساده و راحت آن را باز کنید.

ابزار تعویض روغنی

 

  • فیلتر روغن

همانطور که می‌دانید بعد از چندین مرتبه تعویض روغن اتومبیل باید حتما فیلتر روغن آن را عوض کرد تا بهترین عملکرد را داشته باشد. زیرا فیلتر مانع ورود ناخالصی‌های موجود در روغن به داخل محفظه می‌گردد و آن‌ها را به خود جذب می‌کند. از این رو پس از مدتی ممکن است فیلتر کثیف و آلوده شود و عملکرد اولیه را نداشته باشد.

  • روغن دان

وسایل نقلیه با توجه به نوعشان و خصوصیات و ویژگی‌هایی که دارند حجم متفاوتی از روغن را نیاز دارند. از این رو برای دقت بالاتر بهتر است برای ریختن روغن داخل محفظه خودرو، از روغندان های مندرج استفاده کنید تا به صورت دقیق میزان روغن استفاده شده را اندازه گیری نمایید.

جمع‌بندی نهایی

تمامی این لوازم و ابزارهای ذکر شده برای بخش‌های مختلف مکانیکی ضرورت دارند، قطعا لوازم زیاد دیگری وجود دارد که مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما ما در اینجا سعی کردیم مهم‌ترین لوازم مکانیکی برای شما نام ببریم تا از حوصله خواننده خارج نشود. شما می‌توانید تمامی این لوازم و یا مواردی که به آن ها نیاز دارید مانند ست کامل لوازم مکانیکی، استعلام قیمت آنها را از وبسایت فروشگاه علمایی که بزرگترین مرکز پخش و فروش ابزارآلات در شرق کشور می‌باشد خریداری نمایید. همچنین در صورت نیاز به مشاوره و راهنمایی برای راه اندازی مکانیکی و یا بخش‌های مرتبط آن می‌توانید در خصوص ابزارها و لوازم مورد نیاز از کارشناسان ما مشاوره رایگان دریافت کنید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پشتیبانی آنلاین

برای ارتباط آنلاین با ما کلیک کنید.

پشتیبان واتساپ پشتیبان تلگرام

ساعت کاری از ساعت 8 الی 20:30

پشتیبان فروش: 05137291839 کارشناس فنی: 09917964587